Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

1e nationale aikidostage voor 55 plus

Aikido Nederland 55+ Stage

Zondagmiddag, 25 juni, was er van 13:00-16:00 uur een Aikido Bond Nederland training gericht op 55+ leden. Deze keer in Dordrecht, Waraku dojo.

Kees van Lent, Jack de Jong en Piet Lagerwaard shihan lieten hun specifieke lichten schijnen op hoe je tot hoge leeftijd, de sport en krijgskunst, Aikido kunt blijven beoefenen met een verminderd risico op blessures.
Ieder vanuit zijn eigen specialisme, Kees vanuit de ervaringen van zijn lessen voor 45+, Jack vanuit zijn paramedische ervaring als fysiotherapeut en Piet vanuit zijn ervaring opgedaan in de body mind fit en valpreventie programma’s en cursussen.
Allemaal mensen met een lange staat van dienst dus.
Het was Errug warrum, maar héél leerzaam en ook errug gezellug!!!
Mensen de hand geschud die ik al in geen jaren had gezien op de tatami.
Feest van herkenning dus, ook voor de leeftijdscategorie 🙂.
Deze stage werd mogelijk gemaakt door Aikido Bond Nederland 👍🏻👍🏻👍🏻, wie zegt dat AbN niets doet!?!?
Namens het bestuur van Aikido Bond Nederland was Hubert van Ravensberg aanwezig met zijn vrouw Bogusia.
Aan het eind van de les applaus voor de leraren.
Vanuit media commissie was Robert van den Bosch aanwezig. Hij tekende verhalen en beelden op van de 55+ Aikido stage. We in de hoop dat daar genoeg materiaal tussen zit dat gebruikt kan worden voor beeld en film, zodat mensen die iets ouder zijn en twijfelen of Aikido iets voor hen is?
Volmondig JA zeggen en een dojo gaan bezoeken in hun omgeving.

Fijne zondag iedereen!

Jan Willem Korporaal
secie Afgevaardige Doushi.

Meer foto’s zijn hier te zien.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »