Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

1e nationale aikidostage voor 55 plus

Aikido Nederland 55+ Stage

Zondagmiddag, 25 juni, was er van 13:00-16:00 uur een Aikido Bond Nederland training gericht op 55+ leden. Deze keer in Dordrecht, Waraku dojo.

Kees van Lent, Jack de Jong en Piet Lagerwaard shihan lieten hun specifieke lichten schijnen op hoe je tot hoge leeftijd, de sport en krijgskunst, Aikido kunt blijven beoefenen met een verminderd risico op blessures.
Ieder vanuit zijn eigen specialisme, Kees vanuit de ervaringen van zijn lessen voor 45+, Jack vanuit zijn paramedische ervaring als fysiotherapeut en Piet vanuit zijn ervaring opgedaan in de body mind fit en valpreventie programma’s en cursussen.
Allemaal mensen met een lange staat van dienst dus.
Het was Errug warrum, maar héél leerzaam en ook errug gezellug!!!
Mensen de hand geschud die ik al in geen jaren had gezien op de tatami.
Feest van herkenning dus, ook voor de leeftijdscategorie 🙂.
Deze stage werd mogelijk gemaakt door Aikido Bond Nederland 👍🏻👍🏻👍🏻, wie zegt dat AbN niets doet!?!?
Namens het bestuur van Aikido Bond Nederland was Hubert van Ravensberg aanwezig met zijn vrouw Bogusia.
Aan het eind van de les applaus voor de leraren.
Vanuit media commissie was Robert van den Bosch aanwezig. Hij tekende verhalen en beelden op van de 55+ Aikido stage. We in de hoop dat daar genoeg materiaal tussen zit dat gebruikt kan worden voor beeld en film, zodat mensen die iets ouder zijn en twijfelen of Aikido iets voor hen is?
Volmondig JA zeggen en een dojo gaan bezoeken in hun omgeving.

Fijne zondag iedereen!

Jan Willem Korporaal
secie Afgevaardige Doushi.

Meer foto’s zijn hier te zien.

Meer Nieuws

aikido leraren opleiding

Bijscholingsprogramma 2024

Dit jaar kunnen alle docenten van Aikido Bond Nederland zich inschrijven voor een aantal boeiende bijscholingsmodules.Deelname aan deze modules is extra aantrekkelijk gemaakt voor de huidige docenten van Aikido bondNederland, door slechts een kleine eigen bijdrage te vragen. De kosten zijn: €30,= voor een dagdeel, €50,= voor een hele dag. 23 maart, Visie op dangraden.23 maart, Dichten van Ki-gaten20 april, Leiderschapsstijlen8 juni, Ki/Chi training23 juni, Senioren 55+ Voor meer informatie en inschrijven zie AikidoAcademie Opleiding Bijscholing

Lees verder »
PvB opleiding / opfriscursus.

PVB cursus zaterdag 24 februari 2024

Op zaterdag 24 februari aanstaande zal er wederom een PVB cursus gehouden worden in de dojo van Aikido Centrum Leiden aan de PC Hooftlaan 13 2332 AX in Leiden. We beginnen om 13.00 uur en we streven ernaar om rond 16.30 uur te stoppen. Misschien heb je al eens meegedaan met zo’n cursus, maar dan is het goed om te weten dat de inhoud van de cursus elke keer wordt aangepast aan de actuele situaties in “opleidingsland”. Zo zijn een aantal nieuwe hulpmiddelen toegevoegd, die het nog makkelijker zullen maken om de examens zo accuraat mogelijk af te nemen en de bijbehorende protocollen en formulieren

Lees verder »

21 januari 2024 | Multistijlendag voor de Jeugd

De gratis toegankelijke Multistijlendag is een uitgesproken gelegenheid voor de jeugd om kennis te maken met het programma Talentontwikkeling en daarna mee te gaan doen reguliere trainingen van Talentontwikkeling. Tevens is het leuk om met andere jeugd Aikido beoefenaars samen te trainen.

Lees verder »