Aikido ontdekken & verdiepen

Leraren opleiding

Lerarenopleiding

Aikido Nederland biedt drie verschillende niveaus opleidingen voor leraren aan.
Ben jij minimaal in het bezit van een 1e Dan-graad (Shodan) en heb jij de ambities om (assistent) leraar te worden, een eigen dojo te starten of om Aikido-instructeurs te coachen?

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

In ieder kind schuilt een talent! Talentontwikkeling (TO) is een jaarprogramma speciaal voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar.

Gedurende het jaar worden er op (inter)nationaal niveau jeugdtrainingen georganiseerd. Een kind kan op een uitdagende manier zijn of haar talent verder ontwikkelen, samen met andere jeugdleden en ervaren docenten.

Body Mind Fit

Body Mind Fit

Aikido beoefenen als je wat ouder bent? Ja, dat kan! Body-Mind-Fit is een beweeg- en weerbaarheidstraining voor senioren (55+).
Iedere oudere wordt geconfronteerd met het afnemen van fysieke- en mentale vermogen. Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. De beoefening van Aikido maakt je fysiek en mentaal sterker.

Weerbaar zonder Pesten

Weerbaar zonder Pesten

Weerbaar zonder Pesten is een weerbaarheidstraining voor kinderen in het primair en voortgezet onderwijs.
De training richt zich op een vermindering van pesten op scholen. Door Aikido beoefening wordt de mentale en fysieke weerbaarheid van kinderen en jongeren vergroot.

Bedrijfsaikido

In veel instellingen, bedrijven- en organisaties is er sprake van niet-fysieke pressie en hectiek, ingegeven door het roerige moderne leven en het snel veranderende economische klimaat.
Dit vraagt om een grote flexibiliteit van de werkgevers en werknemers. Bedrijfsaikido kan een bijdrage leveren aan deze flexibiliteit.