Aikido ontdekken & verdiepen

Leraren opleiding

Lerarenopleiding en bijscholing

Aikido Nederland biedt drie verschillende niveaus opleidingen voor leraren aan.

Ben jij minimaal in het bezit van een 1e Dan-graad (Shodan) en heb jij de ambities om (assistent) leraar te worden, een eigen dojo te starten of om Aikido-instructeurs te coachen?

Na de opleiding kan je je kennis uitbreiden en verdiepen door bijscholingsmodules te volgen. Ook deze zijn te vinden op de website Aikido academie.

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

In ieder kind schuilt een talent! Talentontwikkeling (TO) is een jaarprogramma speciaal voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar.

Gedurende het jaar worden er op (inter)nationaal niveau jeugdtrainingen georganiseerd. Een kind kan op een uitdagende manier zijn of haar talent verder ontwikkelen, samen met andere jeugdleden en ervaren docenten.

Body Mind Fit

Body Mind Fit

Aikido beoefenen als je wat ouder bent? Ja, dat kan! Body-Mind-Fit is een beweeg- en weerbaarheidstraining voor senioren (55+).
Iedere oudere wordt geconfronteerd met het afnemen van fysieke- en mentale vermogen. Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. De beoefening van Aikido maakt je fysiek en mentaal sterker.

school-aikido

School Aikido

School Aikido is een programma in ontwikkeling voor kinderen in het primair onderwijs. De pilot start in 2023.

Het programma is gericht op de kennismaking met Aikido op scholen in Nederland. Door Aikido beoefening wordt de mentale en fysieke weerbaarheid en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen vergroot.

 

Bedrijfsaikido

In veel instellingen, bedrijven- en organisaties is er sprake van niet-fysieke pressie en hectiek, ingegeven door het roerige moderne leven en het snel veranderende economische klimaat.
Dit vraagt om een grote flexibiliteit van de werkgevers en werknemers. Bedrijfsaikido kan een bijdrage leveren aan deze flexibiliteit.