Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Examens opleiding niveau 2.

2023 examens niveau3. Alle leraren in spe zijn geslaagd voor het examen.

Op zaterdag 17 juni j.l. was het weer zover. De examens van de opleiding niveau 2 werden gehouden in de Dojo van Aikido Centrum Leiden.

Deze keer was het ook weer de tijd voor een audit, de periodieke controle op het correct uitvoeren van de procedures behorende bij de KSS (kwalificatiestructuur sport). Het succesvol doorstaan van deze audit is een voorwaarde om de rijkserkenning van de opleiding te waarborgen.

De voorbereidingen van deze dag starten al de avond van tevoren met het in orde brengen van de 2 zalen en het inrichten van het gebouw om alle deelnemers (kandidaten en ukes) te informeren en de weg te wijzen.

Op de dag zelf starten we met een aantal briefings, voor de PVB-beoordelaars, alsmede voor de kandidaten en ukes. Nadat iedereen op de hoogte is gebracht gaat de boel van start.

Voor de bezetting van PVB-beoordelaars waren een aantal nieuw opgeleide mensen uitgenodigd, deze werden bijgestaan door een ervaren beoordelaar, zodat ze het de volgende keer zelfstandig kunnen.
Tijdens de briefing van de beoordelaars alsmede tijdens de dag zelf bleek wel dat er bij de beoordelaars nog steeds heel veel behoefte is aan sturing met betrekking tot het correct en volledig invullen van de protocollen 2.1. De PVB-opleiding, die enkele keren per jaar wordt georganiseerd, is belangrijk om de (PVB-)beoordelaars te helpen en te ondersteunen hoe te voldoen aan de voorwaarden bij het beoordelen en invullen van de portfolio’s zoals deze door KSS worden opgesteld.

De auditor stelde aan het einde van de dag dat we als organisatie in de afgelopen jaren een enorme, positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt en sprak zijn vertrouwen uit, dat ook de aandachtspunten die er nu liggen met succes zullen worden aangepakt.

En ja, alle kandidaten Niveau 2 zijn geslaagd voor hun examens.
Van harte gefeliciteerd.

Marc Jongsten,

Directeur Opleidingen.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »