Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Training TalentOntwikkeling 4.

Zaterdag 3 december 10:00 begon de TO4 training die gegeven werd door Wilko Vriesman.

We begonnen met oefeningen voor de benen. Het is belangrijk dat je benen en heupen sterk zijn, die doen al het werk wat je in een techniek nodig hebt, je gebruikt natuurlijk ook wel je handen maar licht die doen in principe niet het werk, doordat je de benen het werk laat doen worden de handen licht.

Daarna gingen we door naar een techniek: i hanmi ikkyo omote. Hier lag de focus als eerst bij de uke om een goede houding te houden, buik gericht naar tori, je hand aan de binnenkant van je knie en je achterste been de lucht in. En daarna was het de techniek afmaken.

Daarna gingen we focussen op het rollen en hoe je iemand nou goed kan laten rollen. Vanuit gyakuhanmi katatedori bracht je de arm naar de zijkant van het gezicht en moest je de uke laten rollen. En dat deden we in 3 verschillende vormen, de eerste keer zwaar er in gaan met een stoot, de tweede keer met lichte handen en de derde keer licht maar dan direct.

Als laatste deden we Wie is de mol? Waarbij zonder iemand aangewezen werd de mol was en niet stevig en recht op stond en de groep moest dan zeggen wie niet recht op stond en dat was dan de mol. Het was weer een leuke interessante leerzame les.

Tekst door Britt van Geen, deelnemer van TO4.

De volgende les is op zaterdag 21 januari. Ben jij 18 t/m 25 jaar en shodan. Heb je zin om mee te doen met de TO4 trainingen neem dan contact op met Floris Eland.

Meer Nieuws

Erasmus+ project, GendAi afgerond.

Eind 2022 heeft het gender projectteam van Aikikai Nederland het 2-jarige Erasmus+ project, GendAi afgerond. Het doel van het project GendAi was om meer vrouwen te interesseren om Aikido te gaan beoefenen en zo een beter gender balans op de mat te brengen. Het project is gezamenlijk gedraaid door een consortium van 3 landen; Nederland, Slovenië en Roemenië. Meer informatie, foto’s en video’s over het project zijn te vinden via onderstaande link:Gendai-eu.org

Lees verder »

Training TalentOntwikkeling 4.

Zaterdag 3 december 10:00 begon de TO4 training die gegeven werd door Wilko Vriesman. We begonnen met oefeningen voor de benen. Het is belangrijk dat je benen en heupen sterk zijn, die doen al het werk wat je in een techniek nodig hebt, je gebruikt natuurlijk ook wel je handen maar licht die doen in principe niet het werk, doordat je de benen het werk laat doen worden de handen licht. Daarna gingen we door naar een techniek: i hanmi ikkyo omote. Hier lag de focus als eerst bij de uke om een goede houding te houden, buik gericht naar

Lees verder »
Yoshimitsu Yamada Sensei

Yoshimitsu Yamada Sensei overleden

Onderstaande bericht is vanuit de New York Aikikai Board of Directors uitgestuurd. Onze gedachten zijn familie, vrienden en studenten. “Dear New York Aikikai Community,It is with great sorrow that we announce the passing of our beloved teacher, Yoshimitsu Yamada Shihan.Yamada Sensei died peacefully on Sunday, January 15, 2023 under the care of doctors at Mount Sinai Hospital with his family by his side.Private funeral arrangements are being made by Sensei’s family. Please respect their privacy during this difficult time.The New York Aikikai will hold a memorial at a later date that will be open to all who loved and learned

Lees verder »