Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Training TalentOntwikkeling 4.

Zaterdag 3 december 10:00 begon de TO4 training die gegeven werd door Wilko Vriesman.

We begonnen met oefeningen voor de benen. Het is belangrijk dat je benen en heupen sterk zijn, die doen al het werk wat je in een techniek nodig hebt, je gebruikt natuurlijk ook wel je handen maar licht die doen in principe niet het werk, doordat je de benen het werk laat doen worden de handen licht.

Daarna gingen we door naar een techniek: i hanmi ikkyo omote. Hier lag de focus als eerst bij de uke om een goede houding te houden, buik gericht naar tori, je hand aan de binnenkant van je knie en je achterste been de lucht in. En daarna was het de techniek afmaken.

Daarna gingen we focussen op het rollen en hoe je iemand nou goed kan laten rollen. Vanuit gyakuhanmi katatedori bracht je de arm naar de zijkant van het gezicht en moest je de uke laten rollen. En dat deden we in 3 verschillende vormen, de eerste keer zwaar er in gaan met een stoot, de tweede keer met lichte handen en de derde keer licht maar dan direct.

Als laatste deden we Wie is de mol? Waarbij zonder iemand aangewezen werd de mol was en niet stevig en recht op stond en de groep moest dan zeggen wie niet recht op stond en dat was dan de mol. Het was weer een leuke interessante leerzame les.

Tekst door Britt van Geen, deelnemer van TO4.

De volgende les is op zaterdag 21 januari. Ben jij 18 t/m 25 jaar en shodan. Heb je zin om mee te doen met de TO4 trainingen neem dan contact op met Floris Eland.

Meer Nieuws

Rapportage, Week van de Aikido september 2022

In september 2022 heeft Aikido Nederland een landelijke “Week van de Aikido” georganiseerd, met als doel om Aikido zichtbaarder te maken voor de doelgroepen: jeugd, volwassenen (work-life balans) en 55-plussers.Zo’n 18 dojo’s in Nederland hadden zich aangemeld en uiteindelijk hebben ongeveer 30 dojo’s deelgenomen en activiteiten georganiseerd, waaronder: open lessen, demonstraties en een lezing. De reactie van dojo’s zijn positief over hun deelname aan de Week van de Aikido, echter leverde het niet voor iedereen veel bezoekers op. We hebben met succes geëxperimenteerd, geleerd en veel ervaring opgedaan. We hopen dat er volgend jaar  meer dojo’s meedoen, zodat we met

Lees verder »
NOC NSF adviseurs lokale sport

Sportakkoord 2, NOC-NSF aangestelde advisers per regio

Op 1 april 2023 zijn twintig adviseurs lokale sport van start gegaan. De adviseurs spelen tot en met 2026 een belangrijke rol bij het waarmaken van onze gezamenlijke ambities, die zijn vastgelegd in Sportakkoord II. De adviseurs lokale sport zijn namens alle sportbonden, brancheorganisaties, Platform Ondernemende Sportaanbieders, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF sparringpartners voor de doorontwikkeling en uitvoering van de lokale sportakkoorden. Samen sterke en zelfredzame sportclubs realiseren Een belangrijke ambitie uit Sportakkoord II is het realiseren van sterke en zelfredzame sportclubs die bijdragen aan een vitale samenleving. En die in staat zijn een partnerrol in

Lees verder »

NL Memorial Ezra Shihan

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in de sporthal aan Cremerstraat 253, Utrecht, de Nederlandse herdenkingsstage voor Terry Ezra Shihan plaats. Van 10:30 tot 12:30 en 13:30 tot 15:30 worden aikidolessen verzorgd door Jeremy Garmson (6e dan, KAA), Stella Stevenson (6e dan, KAA), Nick Waites (6e dan shihan, KAA), John Goverts (6e dan shihan, AFN) en Piet Lagerwaard (6e dan shihan, AFN). Neem je wapenset en lunch mee. Alle aikido zijn van harte welkom!

Lees verder »

Erasmus+ project, GendAi afgerond.

Eind 2022 heeft het gender projectteam van Aikikai Nederland het 2-jarige Erasmus+ project, GendAi afgerond. Het doel van het project GendAi was om meer vrouwen te interesseren om Aikido te gaan beoefenen en zo een beter gender balans op de mat te brengen. Het project is gezamenlijk gedraaid door een consortium van 3 landen; Nederland, Slovenië en Roemenië. Meer informatie, foto’s en video’s over het project zijn te vinden via onderstaande link:Gendai-eu.org

Lees verder »