Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Training TalentOntwikkeling 4.

Zaterdag 3 december 10:00 begon de TO4 training die gegeven werd door Wilko Vriesman.

We begonnen met oefeningen voor de benen. Het is belangrijk dat je benen en heupen sterk zijn, die doen al het werk wat je in een techniek nodig hebt, je gebruikt natuurlijk ook wel je handen maar licht die doen in principe niet het werk, doordat je de benen het werk laat doen worden de handen licht.

Daarna gingen we door naar een techniek: i hanmi ikkyo omote. Hier lag de focus als eerst bij de uke om een goede houding te houden, buik gericht naar tori, je hand aan de binnenkant van je knie en je achterste been de lucht in. En daarna was het de techniek afmaken.

Daarna gingen we focussen op het rollen en hoe je iemand nou goed kan laten rollen. Vanuit gyakuhanmi katatedori bracht je de arm naar de zijkant van het gezicht en moest je de uke laten rollen. En dat deden we in 3 verschillende vormen, de eerste keer zwaar er in gaan met een stoot, de tweede keer met lichte handen en de derde keer licht maar dan direct.

Als laatste deden we Wie is de mol? Waarbij zonder iemand aangewezen werd de mol was en niet stevig en recht op stond en de groep moest dan zeggen wie niet recht op stond en dat was dan de mol. Het was weer een leuke interessante leerzame les.

Tekst door Britt van Geen, deelnemer van TO4.

De volgende les is op zaterdag 21 januari. Ben jij 18 t/m 25 jaar en shodan. Heb je zin om mee te doen met de TO4 trainingen neem dan contact op met Floris Eland.

Meer Nieuws

aikido leraren opleiding

Bijscholingsprogramma 2024

Dit jaar kunnen alle docenten van Aikido Bond Nederland zich inschrijven voor een aantal boeiende bijscholingsmodules.Deelname aan deze modules is extra aantrekkelijk gemaakt voor de huidige docenten van Aikido bondNederland, door slechts een kleine eigen bijdrage te vragen. De kosten zijn: €30,= voor een dagdeel, €50,= voor een hele dag. 23 maart, Visie op dangraden.23 maart, Dichten van Ki-gaten20 april, Leiderschapsstijlen8 juni, Ki/Chi training23 juni, Senioren 55+ Voor meer informatie en inschrijven zie AikidoAcademie Opleiding Bijscholing

Lees verder »
PvB opleiding / opfriscursus.

PVB cursus zaterdag 24 februari 2024

Op zaterdag 24 februari aanstaande zal er wederom een PVB cursus gehouden worden in de dojo van Aikido Centrum Leiden aan de PC Hooftlaan 13 2332 AX in Leiden. We beginnen om 13.00 uur en we streven ernaar om rond 16.30 uur te stoppen. Misschien heb je al eens meegedaan met zo’n cursus, maar dan is het goed om te weten dat de inhoud van de cursus elke keer wordt aangepast aan de actuele situaties in “opleidingsland”. Zo zijn een aantal nieuwe hulpmiddelen toegevoegd, die het nog makkelijker zullen maken om de examens zo accuraat mogelijk af te nemen en de bijbehorende protocollen en formulieren

Lees verder »

21 januari 2024 | Multistijlendag voor de Jeugd

De gratis toegankelijke Multistijlendag is een uitgesproken gelegenheid voor de jeugd om kennis te maken met het programma Talentontwikkeling en daarna mee te gaan doen reguliere trainingen van Talentontwikkeling. Tevens is het leuk om met andere jeugd Aikido beoefenaars samen te trainen.

Lees verder »