Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Training TalentOntwikkeling 4.

Zaterdag 3 december 10:00 begon de TO4 training die gegeven werd door Wilko Vriesman.

We begonnen met oefeningen voor de benen. Het is belangrijk dat je benen en heupen sterk zijn, die doen al het werk wat je in een techniek nodig hebt, je gebruikt natuurlijk ook wel je handen maar licht die doen in principe niet het werk, doordat je de benen het werk laat doen worden de handen licht.

Daarna gingen we door naar een techniek: i hanmi ikkyo omote. Hier lag de focus als eerst bij de uke om een goede houding te houden, buik gericht naar tori, je hand aan de binnenkant van je knie en je achterste been de lucht in. En daarna was het de techniek afmaken.

Daarna gingen we focussen op het rollen en hoe je iemand nou goed kan laten rollen. Vanuit gyakuhanmi katatedori bracht je de arm naar de zijkant van het gezicht en moest je de uke laten rollen. En dat deden we in 3 verschillende vormen, de eerste keer zwaar er in gaan met een stoot, de tweede keer met lichte handen en de derde keer licht maar dan direct.

Als laatste deden we Wie is de mol? Waarbij zonder iemand aangewezen werd de mol was en niet stevig en recht op stond en de groep moest dan zeggen wie niet recht op stond en dat was dan de mol. Het was weer een leuke interessante leerzame les.

Tekst door Britt van Geen, deelnemer van TO4.

De volgende les is op zaterdag 21 januari. Ben jij 18 t/m 25 jaar en shodan. Heb je zin om mee te doen met de TO4 trainingen neem dan contact op met Floris Eland.

Meer Nieuws

Valpreventie vergoed vanuit basispakket

Artikel in Leidsch Dagblad over vergoeding van valpreventie voor ouderen. In MijnAikido vindt je als dojo-houder het Valpreventie informatie pakket (inloggen in MijnAikido) met voorbeelden van subsidieaanvraag, posters, handleiding voor de cursus. Kijk daar eens naar en laat je inspireren.

Lees verder »
aikido-55-plus

Aikido voor actieve ouderen (senioren 55+)

Aan alle dojo-houders van Aikido Bond Nederland over Aikido voor senioren. Datum: 10 november 2023Beste dojohouders,Met deze brief vragen we je aandacht voor ouderen als doelgroep voor het Aikido. Deze doelgroep wordt steeds groter en wij denken dat Aikido veel voor hen kan betekenen. Hieronder lees je waarom, wat jouw dojo zou kunnen doen, wat je daarbij van de AbN mag verwachten aan ondersteuning. Tenslotte een paar vragen die ons helpen deze ondersteuning vorm te geven. Waarom ouderen-Aikido?Het is je ongetwijfeld bekend dat valincidenten bij ouderen een groot probleem zijn. Het onderwerp kijgt inmiddels veel aandacht van de overheid. Gemiddeld

Lees verder »
Leraren opleiding

Aikido Lerarenopleiding open voor nieuwe inschrijving.

De inschrijving voor de Aikido-leraren opleiding die van start gaat in 2024 is nog mogelijk tot vrijdag 23 december 2023! Wil jij les gaan geven of assisteer je al bij het lesgeven dan is de leraren opleiding heel goed om te gaan volgen. Overleg met je (hoofd) leraar over de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op Aikido Academie.Op de Aikido Academi website staat alle informatie over de Aikido Nederland lerarenopleiding niveau 2, 3 en 4.Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 23 december 2023.

Lees verder »

World Combat Games in Riyadh.

Tijdens World Combat Games zal TeamNL, Thomas Huijgen en Satomi Ishikawa van 20-30 oktober 2023 aanwezig zijn en demonstraties geven. In onderstaande film is Thomas Huijgen 3 Dan in voorbereiding voor de World Combat Games in Riyadh van 20-30 oktober 2023. Uke Jody van der Zwaag. https://fb.watch/nUCL2N2Dhh/

Lees verder »