Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Terugblik stage Bernard Palmier Shihan

stage-bernard-palmier-shihan

Bernard Palmier Shihan gaf zaterdag 22 januari en zondag 23 januari 2022 een stage in Sportcentrum Papendal.
Palmier Shihan toonde de didactiek om technieken op te bouwen vanuit universele aikido principes.
Hierbij werd de rol van uke sterk belicht: het onderhouden van het contact “Ki Musubi”. Deze conditie is noodzakelijk om uke en tori samen te laten trainen in “Ki No Nagare”, oftewel vloeiende techniek.

Palmier Shihan benadrukte het martiale aspect in de relatie tussen uke en tori. Uke moet ten alle tijde alert blijven om gaten te zien in de techniek van tori. Daarentegen toonde hij dat tori de middenlijn blijft beheren en zo het centrum van de beweging kan behouden.

Een mooie les met veel diepgang van een ware aikido veteraan.

– Thomas Huijgen

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »