Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Sportakkoord 2, NOC-NSF aangestelde advisers per regio

NOC NSF adviseurs lokale sport

Op 1 april 2023 zijn twintig adviseurs lokale sport van start gegaan. De adviseurs spelen tot en met 2026 een belangrijke rol bij het waarmaken van onze gezamenlijke ambities, die zijn vastgelegd in Sportakkoord II.

De adviseurs lokale sport zijn namens alle sportbonden, brancheorganisaties, Platform Ondernemende Sportaanbieders, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF sparringpartners voor de doorontwikkeling en uitvoering van de lokale sportakkoorden.

Samen sterke en zelfredzame sportclubs realiseren

Een belangrijke ambitie uit Sportakkoord II is het realiseren van sterke en zelfredzame sportclubs die bijdragen aan een vitale samenleving. En die in staat zijn een partnerrol in het sociale domein te vervullen. Hieronder vallen ook commerciële sportaanbieders zoals fitnesscentra en zwembaden. De ambitie is een belangrijke leidraad in het werk van de adviseurs lokale sport.

Waar kunnen adviseurs lokale sport bij helpen?

Deze nieuwe rol kent een aantal praktische gevolgen. Zo kunnen diensten (of services) voor clubondersteuning nu ook door de lokale clubondersteuners zelf worden aangevraagd. Daarin heeft de adviseur lokale sport geen rol meer. Adviseurs lokale sport kunnen onder meer helpen bij:

  • het realiseren van lokale samenwerkingsverbanden en oprichten van een lokaal sportplatform (bundelen van de lokale sport);
  • coördinatie van clubondersteuning en realiseren van een sport- en beweegloket;
  • de implementatie van de basiseisen voor sociale veiligheid voor sportaanbieders;
  • inhoudelijke vraagstukken rondom clubondersteuning en professionalisering;
  • informatie-uitwisseling en kennisdeling stimuleren.

Benieuwd wie de adviseur lokale sport in jouw regio is?

Op de pagina Adviseurs lokale sport vind je een indeling van adviseurs lokale sport per regio. In de PDF indeling-adviseurs-lokale-sport-2023-2026.pdf zijn per regio de naam en contact gegevens van de adviseurs vermeld.

Heb je een andere vraag over de adviseurs lokale sport? Stuur dan een e-mail naar info@adviseurlokalesport.nl

Foto

Boven, van links naar rechts: Jordi Maassen van den Brink, Pascal Kamperman, Ruben Nijhuis, Manon Zwakenberg, Tom Sloetjes, Hans Slender, Paul Broers en Natasja Heijink.

Onder, van links naar rechts: Jens van der Kerk, Marja Nieuwenhuis, Farhana Bharos, Allard Donker, Jos Kuipers, Hein Veerman, Juul van Cruchten, Egbert Bakker en Thom Gordijn. Ontbrekend op de foto: Ruben Buijserd, Ine Klosters en Gerben Schram.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »