Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Maartje Lof over de Nationale Sportweek, Aikido-stage

aikido-vrouwenstage-nationale-sportweek

Zondag 26 september was ik aanwezig bij de NOC*NSF Nationale Sportweek Aikido-vrouwenstage, met Sandra Kaandorp (Doushi), Celine Gobert (Ryushinkan) en Satomi Ishikawa (DAF). 

Tijdens de gehele stage was er een opgewekte, lichte energie in de sporthal van Papendal West. Er waren relatief veel vrouwelijke deelnemers, dat kan daaraan bijgedragen hebben, maar ook de Sensei’s zorgden voor deze sfeer. Sandra droeg haar les op aan Lydia Zijdel van wie ze veel geleerd heeft. Ze deelde ervaringen met ons. Dit zorgde bij mij voor meer diepgang in de Aikido-training; ze vertelde namelijk niet haar eigen verhaal, maar het verhaal van een ander. Dat gaf mij het gevoel van saamhorigheid en gedragenheid. 

Foto: Robert van den Bosch

Sandra, Celine en Satomi benoemden alledrie “een zwakte” in hun lessen als een sterke kracht. Wat kan een Aikidoka bijvoorbeeld in een rolstoel wel beoefenen? Hoe zet je je heupen in, wanneer jij in je armen weinig kracht hebt? Hoe kun je sterk zijn als je klein bent? Deze onderwerpen spraken mij als vrouw natuurlijk erg aan. Wat mij vooral is bijgebleven van deze stage, is dat Aikido voor ons allemaal is. Je kunt juist van elkaar leren. Of je nu een beginner, gehandicapt of klein bent. 

Kortom, een hele fijne sfeer op de mat, een echt samen-zijn!

Maartje Lof
Ryushinkan

Klik hier voor meer foto’s van de stage.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 17-24 sept is gestart

In heel Nederland is de Week van de Aikido van 17 t/m 24 september van start gegaan. Dojo’s (Aikido-scholen) houden open dagen, doen mee aan (sport) events en meer. Heb je altijd al eens Aikido willen ervaren? Kijk dan op www.weekvandeaikido.eu voor meer informatie en welke dojo’s in Nederland meedoen. Aikido is voor iedereen te beoefenen: jeugd, volwassenen en vitale 55-plussers. Volg ons ook op Facebook en Instagram om een impressie te krijgen van Aikido in heel Nederland.

Lees verder »

Uitnodiging boekpresentatie Balans vinden in jezelf -Edgar Kruyning

Zondag 2 oktober 2022 van 15:00 tot 17:00 uur vindt de boekpresentatie van het boeken Balans vinden in jezelf van Edgar Kruyning plaats, op de Vening Meineszstraat 7, Ede. Dit boek gaat over je balans vinden en behouden. Edgar Kruyning vertaalt zijn ervaring Japanse krijgskunsten naar het dagelijkse en bedrijfsleven. Aanmelden via info@sstrong.nl, ivm de catering.

Lees verder »

Erik Louw Shihan overleden

Tot ons grote verdriet moeten wij bekend maken dat Erik Louw Shihan recent is overleden. Wij wensen zijn familie, vrienden en leerlingen heel veel sterkte toe. Maandag 22 augustus zal de uitvaart in besloten kring plaats vinden.

Lees verder »
fotografie-aikido-insight

Week van de Aikido 17-24 sept

Van 16 t/m 25 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek! In heel Nederland organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. Aikido Nederland doet natuurlijk ook mee en organiseert de Week van de Aikido van 17 t/m 24 september. Aikido is voor iedereen te beoefenen: jeugd, volwassenen en senioren. Lees op www.weekvandeaikido.eu meer informatie over de Week van de Aikido en welke dojo’s in Nederland meedoen.

Lees verder »