Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Aikido in Nationaal Vechtsportcentrum Rotterdam

samenwerking-vechtsportcentrum-rotterdam

Jeroen Meijerink (voorzitter Aikido Nederland) zet zijn handtekening voor een samenwerking met het Nationaal Vechtsportcentrum in Rotterdam, dat opent op 1 april 2022. In aanwezigheid van sportwethouder Christine Eskes hebben de betrokken partijen vrijdag 11 februari de samenwerking bekrachtigd. 

Foto’s door: Luka de Kruijf

Dit is het eerste Nationaal Topsportcentrum specifiek voor de vechtsporten. Dat is geweldig nieuws voor de vechtsport (martial art) beoefenaars in Nederland. Aikido Nederland zal gebruik maken van het centrum voor o.a. de Talentontwikkeling, sectie-overstijgende events, (inter)nationale Aikido-stages en zoekt samenwerkingen op met andere topsporters- en partijen.

Bekijk hier het artikel van TopSport Rotterdam voor meer info over het Nationaal Vechtsportcentrum.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »