Beginner

Jouw kennismaking met Aikido

Waarom beginnen met Aikido?

  • Aikido is toegankelijk voor iedereen. Op de mat leren jong en oud van elkaar.

  • Je voelt je fysiek en mentaal fit(ter)! Werk aan je conditie en ontwikkel o.a. souplesse, zelfvertrouwen en weerbaarheid

  • Leer valbreken (veilig rollen en vallen), verdedigingstechnieken, omgaan met kracht en je ontwikkelt een goede lichaamscoördinatie.

  • Aikido wordt ook wel een levenswijze genoemd. Je oefent in de dojo principes die je ook kunt toepassen in het dagelijks leven.

  • Aikido kent geen wedstrijdvorm of dualiteit (uitschakelen van de partner). Er wordt bij de beoefening van Aikido niet gesproken over tegenstander, maar van partner. Samen ga je op onderzoek uit.

  • Verminder stress, conflicten op het werk en strijd met jezelf. Kom meer in je kracht te staan met een verbeterde work-life balance.

  • Aikido is voor veel doelgroepen geschikt, ook voor mensen met een beperking. Het is afhankelijk van het soort beperking of Aikido ook voor jou geschikt is. De oefeningen kunnen vaak aangepast worden, zodat je gewoon kunt meedoen. 

Je eerste Aikido-les

De eerste Aikido les start met het leren van de basis, zoals veilig vallen en opstaan, verplaatsingen (uit de lijn van de aanval), in balans en stevig staan. Daarnaast maak je kennis met Japanse etiquetten: hoe je de dojo (oefenruimte) betreedt en hoe je een partner ‘groet’ als je samen gaat werken.

Waarom beginnen anderen?

“Ik was op zoek naar een sport waar je geen wedstrijden hebt. In het Aikido kan kan ik ontwikkelen in mijn eigen tempo.” – Niek (20)

“Aikido kan ik beoefenen op een latere leeftijd. Zo blijf ik betrokken bij de krijgskunsten. Vroeger heb ik judo en karate beoefend.” – Teun (69)

“Na de proefles wist ik het zeker, Aikido is ontzettend leuk, uitdagend en ook nog eens goed voor mijn conditie.” – Claire (34)

Volg een proefles

Aikido kom je tegen op school, je hoort erover via een kennis of je hebt bij toeval ergens een demonstratie gezien. Het maakt je nieuwsgierig. Je zoekt online informatie over Aikido en waar je kunt beginnen met Aikido. Vaak gebeurt dat via een proefles of een introductiecursus.

Proeflessen zijn vrijblijvend te volgen in een dojo (Aikido-school) bij jou in de buurt.