Week van de Aikido 15-24 september 2023

Aikido activiteiten in Nederland

Van 15 t/m 24 september 2023 is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. In heel Nederland organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Aikido Nederland doet natuurlijk ook mee en organiseert daarom de Week van de Aikido van 15 t/m 24 september 2023. Verspreid door heel Nederland organiseren dojo’s (aikido scholen) in deze week activiteiten voor kinderen & jongeren, volwassenen en 55-plussers.
Aikido is een moderne Japanse krijgskunst en budo sport voor iedereen!

Maak kennis met Aikido en bezoek een dojo tijdens de Week van de Aikido, bij jou in de buurt.

Aikido voor

Kinderen & jongeren​

Aikido is leuk en ontzettend leerzaam voor kinderen en jongeren.

Voor deze doelgroep bevordert Aikido beoefening de lichaamscoördinatie en vermindert agressie door lekker te bewegen en energie kwijt te raken. Er zijn geen wedstrijden in Aikido, daardoor ligt de focus tijdens de training vooral op samenwerken en elkaar te helpen ontwikkelen. Bij Aikido voor kinderen en jeugd zie je dat het zelfvertrouwen groeit, ook bij verlegen kinderen. 

Voor jeugd van 10 t/m 18 jaar is er bij Aikido Nederland een speciaal jaarprogramma: Talentontwikkeling (TO). Gedurende het jaar worden er op (inter)nationaal niveau jeugdtrainingen georganiseerd. Een kind kan op een uitdagende manier zijn of haar Aikido-talent verder ontwikkelen, samen met andere jeugdleden en ervaren docenten. 

Maak kennis met Aikido tijdens de Week van de Aikido. Ook leuk voor de ouders!

Vind een dojo >

30+ Work-life balans

Aikido Nederland heeft aandacht voor work-life balans thema’s zoals: stressbestendigheid, weerbaarheid en persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Vind je het lastig om met conflicten om te gaan? Ervaar je (werk)stress of zit je even niet zo lekker in je vel? Het beoefenen van Aikido kan stressvermindering brengen en is een gezonde levensstijl voor lichaam en geest.

Aikido leert je hoe je door ‘niet vechten’ toch krachtig te zijn vanuit ontspanning. Je (onder)zoekt om in evenwicht of harmonie (AI) te zijn met jezelf en anderen. In de praktijk, de training (DO), komt dat tot uiting door niet te vechten met je trainingspartner, maar de energie (KI) van zijn of haar aanval te gebruiken als basis voor je verdediging.

Ben je benieuwd geworden of Aikido iets voor jou is? Kom naar de Week van de Aikido in een dojo bij jou in de buurt!

Vind een dojo >

Vitale 55+

Ben je op zoek naar een budo sport die je kunt beoefenen als je 55-plus bent? Of naar een cursus in valpreventie en valtraining?

Aikido wordt beoefent door mensen van verschillende leeftijden en bij veel scholen trainen oudere Aikidoka. Vaak zijn dat mensen die al langer Aikido beoefenen, maar je kunt ook op latere leeftijd starten.

In een aantal dojo’s in Nederland zijn er speciale lessen voor 55-plussers, waar je Aikido met leeftijdsgenoten kunt beoefenen. Je traint in een tempo dat bij jou past. Je krijgt valtraining, leert verdedigingstechnieken en er is extra aandacht voor ontspanning, centreren, de natuurlijke houding, beweging en alertheid.

Aikido is heel geschikt voor 55-plussers om je valtechniek, weerbaarheid en vitaliteit op peil te houden!
Maak kennis met Aikido tijdens de Week van de Aikido. 

Vind een dojo >

Impressie van jeugd Aikido

Week van de Aikido vind een dojo's

Typ je locatie en vindt een dojo (aikido-scholen) bij jou in de buurt.

      Ondersteund door WP Store Locator