Nieuws

Talent Ontwikkeling weer van start

Op zondag 3 oktober beginnen we weer met de Talent Ontwikkeling (TO) vanuit de Aikido Bond Nederland!
Ben jij tussen de 10 en 20 jaar oud, kom dan meetrainen met leeftijdsgenoten in de TO op nationaal niveau.

Tijdens de TO trainingen krijg je van het docenten team veel persoonlijke aandacht om je aikido een boost te geven, op een stijl overstijgende manier die je training in je eigen dojo versterkt! Denk hierbij aan het maken van een vrije val, of ukemi nemen voor een moeilijke techniek! Of is er een moeilijke techniek die je altijd hebt willen leren? Bij de TO leer je al deze dingen en meer!

Lijkt dit je wat, schrijf je dan online in op: https://www.talent.aikidonederland.nl/aanmelden-talent-ontwikkeling/
Mocht je nog twijfelen of vragen hebben? Stel ze gerust via een e-mail: talentontwikkeling@aikidonederland.nl.

Wij hopen jullie te zien op zondag 3 oktober in Sportcentrum Papendal, Hal West.

Het TO Team

NOC*NSF Nationale Sportweek

Van 17 tot en met 26 september wil de NOC*NSF zoveel mogelijk mensen motiveren om te gaan ontdekken wat sport met je doet. Wat doet Aikido met je? Er zijn 5 steden waar de sportweek sowieso plaatsvindt: Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein – maar iedere gemeente in Nederland kan meedoen. Wil je jouw dojo aanmelden? Schrijf je in via deze link, je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Meer informatie: zie website NOCNSF.nl/nationale-sportweek

Examen leraren opleiding Niveau 2

Na een aantal leerzame en leuke opleidingsweekenden zijn, alle leraren in spe, zaterdag 11 september geslaagd voor Leraar Martials Arts! #aikido #aikidonederland
Alleen gefeliciteerd !

Volg de gratis webinar over Regeling Gratis VOG

Justis organiseert op donderdag 24 juni van 10.00 tot 11.30 een gratis Webinar over de Regeling Gratis VOG.

Zowel sportbonden, sportclubs en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over de Verklaring Omtrent het Gedrag.

Aanmelden kan hier.

​Dojo mentoren

Sinds kort is Aikido Nederland van start gegaan met een nieuw initatief, waarbij we (startende) dojo willen ondersteunen met het opzetten en vormgeven van hun dojo. Bij het opzetten van een nieuwe dojo komt veel op je af en kost dat allemaal best veel tijd en velen zijn je al voor gegaan en om dan telkens opnieuw het wiel uit te vinden is zonde.

Er zijn nu twee mentoren die je benaderen voor vragen en hulp, dat zijn:

Ruud van Ginkel en Satomi Ishikawa.

In tijd willen we deze groep verder uitbreiden, en zullen we dit ook op de website zetten.
Verder kan Aikido Nederland je dojo ondersteunen met een leenmat en veel meer, vragen hierover kan neerleggen bij secretaris@aikidonederland.nl

Vanaf 5 juni weer op de mat !

De sportzalen en dojo’s zijn geopend en vanaf 5 juni mag er eindelijk weer Aikido met contact getraind worden!
NOC*NSF heeft de nieuwe situatie in een Protocol Verantwoord Sporten uitgewerkt.
Het protocol is te vinden via: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Wij wensen jullie heel veel training plezier toe.

​Vacature redactie en socialmedia

Voor het aanvullen van de website werkgroep zijn we nog op zoek maar een communicatie medewerker die samen met Floor Hannewijk en Thomas Hujgen, teksten maakt, redigeert en helpt bij het samenstellen van de inhoud voor de website, facebook en andere media. Heb je affiniteit met Aikido en ben je bekend met redigeren en teksten schrijven en lijkt het je leuk om mee te helpen neem dan contact op met Robert vd Bosch via email secretaris@aikidonederland.nl

​Verenigings ongesteuning gratis VOG,

Verenigingen kunnen voor hun leraren en assistent leraren een VOG aanvragen. Dit kan een vereniging gratis aanbieden via gratisVOG.nl daar zijn voorwaarden aan verbonden. Zie hiervoor de website www.gratisVOG.nl

Op de website www.Sportopleidingen.nl is een webinar special gericht op het informeren van bestuurders over Sociale veiligheid binnen de vereniging. Deze is gratis en zeer informatief. Zoek op “Webinar Sociale veiligheid” te vinden op de website www.Sportopleidingen.nl
Ook kan NOC-NSF je dojo ondersteunen bij het opzetten en vormgeven van Sociale veiligheid in jou dojo en vereniging. Vanuit Aikido Nederland zal er binnenkort een aantal voorbeelden beschikbaar komen hiervoor.

Sportakkoord Animatie en informatie,

De flitsende animatie om clubs te betrekken bij het lokale Sportakkoord is klaar om te delen. Juist in deze periode kan het Sportakkoord veel betekenen voor de clubs.

Inspireer je clubs om aan te sluiten om de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten. Clubs kunnen direct instappen en meedoen op verschillende thema’s.

Check hier de animatie en hier voor meer informatie en andere communicatiemiddelen.

​Website vernieuwing column “Het gezicht van Aikido”

We roepen mensen op om een kort verhaal te schrijven 0-200 woorden over waarom je Aikido bent gaan doen. doen en vragen om een foto van de persoon mag betrekking hebben op Aikido maar hoeft niet. De foto moet wel geplaatst mogen worden bij het artikel. Dus alleen de persoon in questie mag herkenbaar zijn. Dat kunnen we aangeven en of aangeven dat wij dat eventueel kunnen verzorgen dat dat voor de persoon in questi lastig is te doen.
We doen dan elke maand een nieuw verhaal. Waarbij we ook de oude verhalen beschikbaar maken via een afbeeldingen collage.
Verhalen kan je sturen naar media@aikidonederland.nl
Dit email adres is het vernieuwe adres voor teksten, inhoudelijke zaken voor op de website, facebook en instagram. Dus heb je een goed verhaal en een foto, een stage die je wilt plaatsen op de website en socialmedia stuur deze op naar media@aikidonederland.nl