Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Impact maatschappelijke ontwikkelingen op sport

Het NOC*NSF signaleert een aantal belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die impact hebben op de sport en het sportbeleid. Naast bewegingsarmoede en stijgende zorgkosten zijn dat bijvoorbeeld de behoefte aan sociale verbinding en het belang van inclusief en transparant handelen. 

Aikido Nederland onderstreept deze zorgwekkende ontwikkelingen en staat dan ook voor een leven lang gezond bewegen! Van jong tot oud, voor iedereen! 

Link naar een verkort overzicht is hier te vinden https://nocnsf.nl/nieuws/2022/05/ambitieuze-sportagenda-nocnsf-goedgekeurd

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »