Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Grensoverschrijdend gedrag in de sport

Blijf je stil of praat je erover? Over dit actuele onderwerp gaat de nieuwe campagne van het NOC*NSF.
Aikido Nederland vindt het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar is binnen de bond. Durf je uit te spreken als je twijfelt over bepaald gedrag. Daarvoor kun je terecht bij een leraar of vertrouwenspersonen binnen de dojo waar jij traint. Of kies ervoor om contact op te nemen met vertrouwenscontactpersoon via Aikido Nederland. Lees meer, onderaan deze pagina.

De NOC*NSF organiseert op 31 mei 2022 een congres over hoe grensoverschrijdend gedrag te herkennen en bespreekbaar te maken. Aan de hand van verschillende interactieve workshops en verhalen van sporters, waaronder Leontien van Moorsel, kunnen deelnemers zich verdiepen in diverse thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op: CVSN congres.

Bekijk de campagne video van NOC*NSF over Grensoverschrijdend gedrag in de sport.

Middels de Centrum Veilige Sport Nederland nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag, preventieprogramma’s, de mediacampagne, beschikbare materialen, onderzoeken en nieuwe webinars. De nieuwsbrief wordt eens per kwartaal verstuurd. Schrijf je via deze link in!

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »