Coronavirus

Het coronavirus (covid-19) dat in december 2019 uitbrak in de regio Wuhan in China, verspreidt zich naar andere landen en heeft ook Nederland bereikt.

Met betrekking tot nationale en internationale Aikido activiteiten adviseren wij de adviezen van de RIVM te volgen en voor buitenlandse stages de reisadviezen van Buitenlandse Zaken aan te houden. Check voor actuele informatie de website van de RIVM. Voor het houden van activiteiten binnen de dojo’s volg en hanteer de adviezen van de RIVM en de lokale GGD https://www.ggd.nl/ .

Neem ook contact op met je eigen leraar of dojo houder. Om het risico van eventuele besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, adviseren we het volgende: Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als je koorts hebt of luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid, anders dan gebruikelijk) Heeft u in de afgelopen weken een land/regio bezocht met een hoge verspreiding van het coronavirus zoals China, Singapore, Zuid-Korea, Iran of Noord-Italië , om precies te zijn de provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië, Of in de omgeving bent geweest met een van de personen die inmiddels ook in Nederland zijn besmet.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

    • Was uw handen regelmatig met zeep
    • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
    • Gebruik papieren zakdoekjes