Coronavirus en Aikido beoefenen

De ontwikkelingen volgen elkaar nu in hoop tempo op. We hebben reacties vanuit verschillende secties ontvangen met de melding dat stage’s en trainingen tot en met komend weekend zijn afgelast. Donderdagmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt.
Vandaar dat wij u opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder stages, dojo trainingen, competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart 2020. De oproep van het kabinet willen wij graag ondersteunen en u oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Tot slot willen we benadrukken dat deze ontwikkelingen velen van ons raakt zowel in Nederland als ook onze daarbuiten, de Aikido familie is zeer mondiaal. Ook is het goed dat we beseffen dat het zware tijden zijn voor vele dienstverleners in Nederland waar ook de sport vaak en intensief mee samen werkt.

De verwachting is dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven, maar we zijn er van overtuigd dat adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet er op gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel als mogelijk is in te perken. Aikido Nederland ondersteunt deze doelstelling van harte. Meer informatie aangaande het coronavirus staat is ook de vinden op de website’s van NOC*NSF en RIVM