Nieuws

Informatie en nieuwsberichten

Beweegeis voor volwassenen minimaal 2.5 uur per week

Onderzoek toont aan dat volwassenen minimaal 2.5 uur per week matig intensief zouden moeten bewegen, zoals wordt benadrukt door het Mulier instituut. Volgens het onderzoek haalt de helft van de volwassenen deze hoeveelheid niet. Lopen, fietsen en zwemmen worden genoemd als goede opties.

Aikido zal hier zeker ook aan voldoen. Prettig om te weten dat regelmatig aikido trainen nog meer voordelen biedt dan we al dachten.
Wil jij starten met Aikido en in beweging komen, vindt een dojo bij jou in de buurt.

Meer Nieuws

Week van de Aikido 15-24 september 2023.

Tijdens de week van 15-24 september kan je bij dojo’s die aangesloten zijn bij Aikido Nederland een proefles doen. Op www.weekvandeAikido.eu vind je meer informatie over Aikido en kan je ook een dojo vinden bij jou in de buurt.

Lees verder »
2023 Doushi Zomerschool

Doushi Zomerschool, leuk en goed bezocht.

Foto van Doushi stage in Goes na de laatste les. Alle 9 lessen waren goed bezocht. Op deze foto ook gastheer Bart Suijkerbuijk die bij het leggen van de mat onfortuinlijk zijn enkel blesseerde en in het gips moest. Daarnaast zien we ook Piet Lagerwaard shihan en Paul Jungschlager die aanwezig waren op de laatste dag.

Lees verder »
2023_Daf_Zomerschool

DAF Zomerschool – Markelo

De 5 daagse zomerschool is afgerond met succes. Leerpunt van Wilko Vriesman Shihan: gegrond staan, open borstkast en hand naar knieën; richting geven; vanuit het juist punt irimi zonder weerstand. De focus van Kobayashi Shihan, gastdocent tijdens de zomerschool was op basis technieken vanuit correcte houding; leren globaal alsmede details.Foto’s van Joke Kleijer

Lees verder »