Aikidoka

Jouw ontwikkeling in Aikido

(Inter)nationaal

Ontwikkel je kennis en draag bij

Lees een artikel of boek

Er zijn op internet en in de boekenwinkel genoeg boeken te vinden over de geschiedenis van Aikido en het verdiepen van (technische) kennis- en vaardigheden. 
Vraag je leraar of mede Aikidoka’s naar boeken die voor jou relevant en interessant kunnen zijn.

Bekijk ook deze (inter)nationale websites: Aikido Journal, AikiWeb, Guillaume Erard.

Cursus Sport EHBO

Iedere Aikidoka krijgt weleens met blessures of ongevallen te maken op de mat, of daarbuiten. Wanneer iemand een blessure oploopt, is het belangrijk om specifieke kennis te hebben van EHBO voor sporters. Je weet dan namelijk wat je moet doen om erger te voorkomen.

Deel jouw verhaal

De website en de social media van Aikido Nederland worden gevuld met artikelen, verhalen, foto’s en video’s die ons door Aikidoka worden toegestuurd.

Heb jij een verhaal, een anecdote of iets bijzonders meegemaakt? Deel het met ons via: media@aikidonederland.nl

Aikidocommissies

Aikidoka kunnen zich inzetten voor Aikido Nederland door deel te nemen aan een commissie. Beschik jij bijvoorbeeld over kennis en bepaalde vaardigheden m.b.t. online (social)media, tekstschrijven, opleidingen of administratie?

Stuur een berichtje naar: secretaris@aikidonederland.nl

Word Aikidoleraar

Aikidoleraar niveau 2

De lerarenopleiding is bedoeld voor Aikidoka’s die de dojo waar ze zelf trainen willen versterken. Na afloop van deze opleiding ben je rijkserkend leraar op niveau 2. Dat betekent dat je kunt optreden als assistent-leraar naast je eigen leraar.

Aikidoleraar niveau 3

De lerarenopleiding is bedoeld voor Aikidoka’s die hun eigen dojo willen opzetten. Na afloop van deze opleiding ben je rijkserkend leraar op niveau 3. Dat betekent dat je kunt optreden als zelfstandig leraar in je eigen dojo.

Aikidoleraar niveau 4

De lerarenopleiding is bedoeld voor Aikidoka-leraren die de Aikido-beoefening in zijn algemeenheid willen promoten. Na afloop van deze opleiding ben je rijkserkend leraar op niveau 4. Dat betekent dat je kunt optreden als mentor voor andere leraren.

Start je eigen dojo

Heb jij de lerarenopleiding niveau 3 afgerond en wil je een eigen dojo starten? Aikido Nederland helpt jou graag op weg met regelzaken zoals subsidie aanvragen, matten en ledenwerving.